Tadije Sondermajera 3, Wellport, Beograd  |  tel: (+381) 11.4113.164  |  mob: (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224  |  info@energetskipsiholog.org  |  Facebook  |  Instagram  |  YouTube
Članak: Venera i potreba odnosa

Članak: Venera i potreba odnosa


Autor: Ivana Šaljić

Svako od nas ima jednu potrebu u životu  - da je srećan, voljen i zadovoljan.

Međutim, nekada se zaboravi da smo upravo mi odgovorni za svoju sreću i da nas drugi ljudi vole a da je način na koji nas oni vide ogledalo naše energije, što u suštini predstavlja naš odnos. Kada uspostavimo odnos sa sobom, mi postajemo celoviti, imamo mir a odatle i sreću i zadovoljstvo.

Na svom putu potrage za tim, često mislimo da nam je druga osoba potrebna za našu celovitost, što nije pogrešno, ali kada preko te osobe sa kojom smo u odnosu, počinjemo da uviđamo greške ili nedostatke, jasan je znak da nismo uspostavili onaj pravi odnos sa samim sobom i da nam je energija narušena. Stoga polje odnosa predstavlja primarni način na koji menjamo sebe. Kada promenimo sebe, promenili smo sve ljude oko sebe, svaki odnos postaje lagan, baš onakav kakav smo  oduvek želeli da bude. Tada smo srećni i zadovoljni.

Najbolji dokaz za to jeste slika kada nam život dobija smisao, kada počinjemo da živimo svoju priču, najbolji deo sebe.

Pre nego što privučemo ovu priču, potrebno je odagnati glavnu tajnu koja živi u nama, tj. osnovni princip Venere, a to je privlačnost i ravnoteža. Venera uvek vidi da je sve što je okružuje lepo i dobro. Odatle razvija zahvalnost, jer u svemu vidi sreću, zna da uživa u svim iskustvima, zabavlja se u svemu što radi, a rezultat svega ovoga je ogromna moć privlačenja koju dobija. Sa ovom moći, ona je dovoljna sebi i time je zadovoljna, tom energijom zrači i to je jedini put da dođe do svoje svrhe, odnosno do svoje srodne duše. Ovom unutrašnjom lepotom probudiće najbolji deo sebe, svoju drugu polovinu, zbog koje i jeste na planeti Zemlji. Svaka Venera će ovako položiti glavni ispit na Zemlji – da bude srećna.

Sam put do ovoga je predivan, jer je svako iskustvo upravo takvo, ali svakako nije racionalan i ne možemo ga objasniti, analizirati ili se pripremiti unapred. Ono što nam je potrebno za ovo putovanje je pre svega vera da svako od nas unutar sebe nosi jedinstvo, a da bi ga manifestovali i oživeli prvo moramo biti iskreni u svom telu i svojim osećanjima.

Sinastrija i astrologija odnosa

Sve osobe sa kojima dolazimo u kontakt, kao i svi odnosi, već žive u našem horoskopu i samim tim su naša potreba. Drugim rečima, ne možemo imati ni jedan drugi odnos koji već ne postoji onakav kakav je kod nas u horoskopu, i suština jeste uvek u tome da smo mi, kada smo u odnosu sa nekom osobom u principu najvećim delom u odnosu sa nekom svojom planetom. Druga osoba je samo faktor buđenja. Zbog toga problemi u odnosu i prividna suprotstavljenost sa partnerom uvek ukazuju da smo zapravo u sukobu sa svojom planetom koja predstavlja tu osobu. Održavanje dobrih odnosa sa osobama koje su prikazane kroz natalno loše postavljene planete moguć je samo ukoliko ''popravimo'' svoju planetu, tj. sebe samog.

Postoje različite vrste odnosa. 

Možemo dobiti i neku vrstu odnosa u kome smo jako podržani, sve nam ide prirodno i lagano. Isto tako, potrebno je razumeti da ćemo imati neke odnose koji nisu zamišljeni da budu idealni, već su zamišljeni da kroz njih nešto moramo popraviti. Idealno u svemu tome je znati odreagovati na sve to na pravi način i tako popraviti odnose koji postoje kao problematični što predsavlja cilj konsultacije.

Kada jednom odradimo ovo na ispravan način, automatski dobijamo najbolji deo svog horoskopa koji može da nas vodi u pravu priču odnosa za nas jer svako ima neku planetu koja mu je najbolja u horoskopu. Zato je najvažnije pronaći najbolju priču u sopstvenom horoskopu, jer nam od odnosa sa drugom stranom zavisi život u ogromnoj meri. U jednom odnosu postoji kruženje energijom i niko od partnera više nije isti, kao što smo bili, dok smo bili sami.

Astrohealing konsultacija

Astrohealing je jedinstven sistem kombinacije astrologije, tehnika energetske psihologije i vibratornih esencija, koji omogućava da se osoba dovede u balans na emotivnom, fizičkom, mentalnom i socijalnom nivou. Astrohealing predstavlja poseban astrološki pristup isceljivanju negativnih astroloških uticaja,i to dovođenjem planetarnih energija u balans. Sve što se događa u našem životu, dešava se u nama, te dovođenjem unutrašnjih energija u ravnotežu, automatski ostvarujemo i dobrobiti u svim oblastima života.

Konsultacija traje sat vremena i obuhvata definisanje disbalansa putem određenog čakra testa, natalne karte i samog razgovora sa klijentom. Na osnovu toga se određuje energetski centar ili meridijan tela koji je potrebno dovesti u balans i preporučuje određen set vežbi terapija kao i posebna kombinacija cvetnih, životinjskih i mineralnih esencija.