Tadije Sondermajera 3, Wellport, Beograd  |  tel: (+381) 11.4113.164  |  mob: (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224  |  info@energetskipsiholog.org  |  Facebook  |  Instagram  |  YouTube

Energetska Astrologija

balansiranje sistema preko čakri

Tehnologija svesti

razvoj saradnje uma i tela u aktivnosti

Meridijani tela

uspostavljanje vitalnosti i ravnoteže preko posebnih energetskih kanala – meridijana – na telu

Duhovni životinjski vodiči

uspostavljanje kontakta sa unutrašnjim energijama koje su predstavljene kroz simboliku određenih životinjskih vodiča

Meridijani su energetski kanali koji transportuju energiju Či u telu. Postoji dvanaest osnovnih, primarnih parnih meridijana u telu čoveka.

MT predstavljaju posebne energetske tokove unutar nas koji se od čakri razliku na isti način na koji se u našem horoskopu kuće razlikuju od planeta. Planete su povezane sa energetskim centrima, a iz ovog nivoa božanskog izviru kuće i čitav dalji Univerzum pojedinca. Kuće jesu ono što nas čini individuom i pojedincem. Isto tako, meridijani predstavljaju produžene tokove energetskih centara. Oni zajedno čine jednu mapu postojanja našeg energetskog bića, takvog da su energetski tokovi kroz naše telo definisani i predstavljaju naš svakodnevni život kroz određene oblasti sa kojima su u vezi. Meridijani se prostiru iz čakri kao što iz određenog izvora nastaje reka koja uzima svoj sopstveni tok. Možemo reći da je nebo prekriveno sazvežđima, planeta Zemlja vodenim tokovima, a čovek meridijanima.

Svaki od ovih puteva je odraz energije koja je sadržana u izvoru, odnosno čakri, pa balansiranjem čakri mi dovodimo ceo naš sistem u balans i stanje povećane energije. Uvek moramo imati na umu da je korito reke kroz koje treba da protiče sva energija jednako važan deo naših svakodnevnih praktičnih moći, jer ljudi pre koriste energiju reke nego samu energiju izvora. Izvor je ono što daje život i suštinu svega, ali na svakodnevnom nivou, mi iz energetskih centara crpimo eneriju kako bismo je praktično manifestovali i pretvorili u rešenje problema putem meridijana. Ovi energetski tokovi treba da budu u pravilnom nizu i kroz njih treba da protiče uravnotežena količina energije. Oni ne treba da nose manje energije nego što je potrebno, ali ne treba ni da budu prepuni da ne bi ceo sistem preplavili. Svi naši meridijani treba da funkcionišu uravnoteženo i u skladu sa osnovnom energijom izvora koji je predstavljen čakrama iz kojih potiču.

Zbog toga će svaka vežba sa meridijanom pomagati da se oživi veza između Uma i Tela, a komunikacija sa meridijanima podrazumeva komunikaciju sa inteligencijom tela koja je sposobna da probudi naše energetske tokove.

U okviru modula Meridijani Tela proučićemo svaki od ovih dvanaest energetskih kanala i napraviti kontakte sa svakim od njih, odnosno napravićemo pristup koji nam omogućava da definišemo postavku datog meridijana, kao i način na koji ga je moguće dovesti u balans. Ova oblast rada se logično nadovezuje na rad sa čakrama u okviru Energetske Astrologije.

Predavanja su jednom mesečno u trajanju od 4 sata, vikendom. Nakon svakog mesečnog sastanka, polaznici dobijaju materijal i vežbe koje rade u  narednih 28 dana (mesečev ciklus) kako bi iskustveno prošli kroz svaki metod rada na posebnom energetskom centru.

Za ovaj modul nije potrebno astrološko predznanje, ali će se u toku samog kursa polaznici upoznati sa osnovnom astrološkom simbolikom.

Iako ovaj program čini sastavni deo programa obuke za praktičara Energetske Psihologije (EP), njega je moguće pohađati i nezavisno od ostalih delova EP obrazovanja, kao zaseban kurs.

On-line prijava za Meridijane Tela

Prijava za članove